Před a po: Nový život bytu za tři měsíce.

Interiér bytu na Staro-Petrohradském Bulváru se stal odrazem vnitřního světa majitelky domu. Je jí 65 let, pracuje jako vysokoškolská učitelka a má velkou rodinu: milujícího manžela, tři děti, tři vnoučata. A pohostinný dům, který se s pomocí designérky Sonyi Kondrašiny stal světlejším a pohodlnějším.

„Procházení se tímto bytem je jako procházení pamětí zákaznice,“ říká designérka. „Na stěnách můžete vidět vyšívání, které udělala její babička; obrazy darované přáteli během studentských let; servis od maminky je na okně. Zachovali jsme všechny oblíbené věci, záměrně jsme se na ně zaměřili. Ale pracovali jsme na objemech. Zbavili jsme se všeho, co se roky ukládalo a nevyvolávalo pocity, nebylo využíváno a nebylo plánováno k použití.“

Chcete-li ušetřit rozpočet a čas, nezasahovalo se do stěn a nezměnila se ani dispozice. Stávající prostory byly transformovány: vedle hlavní ložnice vznikla dílna majitelky a zákaznická kancelář byla organizována v samostatné místnosti. Zvýšila se také kapacita úložných prostor, protože pár má hodně věcí.

Zákaznice chtěla vytvořit světlý interiér. Důležitou podmínkou bylo využití nábytku, který již byl v domě. Částečně to byl bílý nábytek: vitrínové skříně, stoly. Částečně – předměty v hnědých odstínech: postel, skříně, židle. Barevná paleta byla vybrána na průsečíku starého a nového: hnědý pruh prochází sněhobílým interiérem, vedoucím k intenzivnějšímu barevnému ložnici. Třetí hlavní odstín byl šedozelený, který byl použit při malování dveřních otvorů, čelních stran nábytku a dekorativních prvků.

„V situaci s velkým množstvím dostupných vstupů není možné vybrat si barvu ukazováním na první, která se líbí,“ říká Sonya. „Aby místnost skutečně hrála s předměty, které měly zůstat v bytě, byla provedena promyšlená práce s barevnými schématy. Hlavní barva stěn byla vybrána jako pozadí pro stávající nábytek, aby vypadal moderněji a harmoničtěji. Ze stejné palety jsme vybrali hluboký šedozelený odstín pro malování dveří, a navíc jsme zvolili podobné přední části pro nové kusy nábytku.“

PŘED


Byt se nachází na Staro-Petrohradském Bulváru, v starém bytovém fondu. Stropy s kornouši, dveřní otvory a parkety byly dostatečné kvality, aby byly zachovány. Při přestavbě použili elektrikáři spoustu starých terminálů.

 

PŘED
Problémem bylo velké množství věcí, které bylo třeba seřadit a umístit.

PO

 
Před renovací byla provedena spousta přípravných prací na vyčištění prostoru a zachování všeho, co bylo majitelům drahé. Cennosti byly umístěny do vitrín, které se vešly do šířky zdi v obývacím pokoji. Dokončili js

Like this post? Please share to your friends: