Před a po: Byt, který obdržel svůj historický půdorys zpět

Vraťte se v čase a podívejte se na obnovu historického šarmu! Podívejte se na poutavé před a po fotky bytu, který byl s láskou obnoven do své původní dispozice, zachovávající jeho bohaté dědictví pro budoucí generace.

Byt v budově na Strastnoy Bulváru byl zděděn současným vlastníkem. Majitel se rozhodl jej pronajmout, ale nejprve ho přestavět a osvěžit renovaci: dvacet let stará výzdoba, přestože kvalitní, již nevypadala relevantně.

Byl pozván odborník s rozsáhlými zkušenostmi v přestavbách. Ale samotné první seznámení s projektem odhalilo velké problémy. Ukázalo se, že předchozí přestavba byla nelegální: kuchyň byla přesunuta do obývacího pokoje, koupelna byla zvětšena bez schválení. Design domu také přidal obtíže: Moskevská bytová inspekce odmítla schválit i malé přesuny příček vzhledem k zatížení dřevěných podlah. Pro majitele bylo důležité získat legální dispozici bez dlouhých schvalovacích procesů, takže se rozhodli vrátit projekt k původnímu plánu – obnovit dispozici z 50. let. Nyní má byt tři pokoje, malou kuchyň a oddělené koupelny a přestavba nemusela být ani schválena; plně odpovídá plánu BTI.

CHODBA


Interiérová paleta je světlých přírodních odstínů, bez jasných akcentů v dekoraci. Kvůli malé ploše je zde mnoho identických řešení: například pro dokončení podlahy použili jeden typ keramické dlažby a parket, aby nepřerušili již malý pokoj.

Idea a řešení: výška dveří je 230 cm – to je o něco více než standardní. „S třímetrovými stropy nelze šetřit na výšce dveří,“ říká Natalja Širokoradová.

Zároveň bylo na nábytkových skříních ušetřeno náklady, například na skříních. Skladovací systémy do ložnice a kanceláře byly zakoupeny v IKEA – vyšlo to třikrát levněji než kdyby byly skříně vyrobeny na míru.

Před

OBÝVACÍ POKOJ
Vitrínová skříň, koberec, malý komodní stolek s lamelovými dveřmi a konferenční stolek – tyto položky byly zachovány z předchozího vybavení, aby se snížil rozpočet projektu. Pohovka je velmi dobré kvality, přestože je stará, bylo docela snadné ji přečalounit.

Návrhář a zákazník dlouho pochybovali o závěsech, ale nakonec je ponechali z předchozího interiéru: hluboký odstín látky zdůraznil výraznost celkového rozsahu.

Kromě nábytku byly zachovány také umělecké předměty, hlavně reprodukce pařížských pohledů, které jsou barevně a náladově blízké novému interiéru.

Předměty jídelny jsou jedinými novými položkami v interiéru. Tato oblast byla přidána kvůli tomu, že v kuchyni je velmi málo místa – tam se vešel pouze malý snídaňový stůl.

Na fotografii: Takto vypadala kuchyň před renovací – kdysi byla přemístěna do obývacího pokoje, do nejvzdálenějšího rohu od stoupacího potrubí, a komunikace byla protažena přes celý byt; Během renovace byla kuchyň vrácena na své místo

KUCHYNĚ


Jídelní stůl a židle jsou artefakty po předchozích majitelích. Hodily se do interiéru malé kuchyně jak náladou, tak velikostí – musely jsme jen přečalounit sedadla židlí.

Okna zůstala zachována, ale doplněna novými madly: doplňky v mosazné úpravě jsou kombinovány s visutými lampami.

Umístění zařízení a konfigurace kuchyně diktoval plán BTI. Navzdory skromné velikosti kuchyně se nám podařilo instalovat pračku napravo od trouby a myčku nádobí nalevo. Zavěšené skříňky byly navrženy až ke stropu, aby se zvýšil počet úložných prostorů, a čelní strany byly vybrány v hladkém designu, bez panelů, jako nejlevnější možnost.

Na fotografii: Takto vypadala ložnice před renovací

LOŽNICE
V lož

Like this post? Please share to your friends: